RSS

Friday, October 15, 2010

imtihan kembali lagi..

Assalammualaikum wbt..
tahun ini, semester ini..terlalu sibuk buat ana se
hinggakan tidak cukup masa dan tangan untuk menyoret kata di blog kesayangan ini. kini, ana semakin sibuk setelah memasuki team media PEMBINA PUSAT..ditambah lagi dengan amanah2 di kolej..akan tetapi, itu semua amat-amat menguji ana..bukan setakat itu sahaja malah ana kerap kali jatuh sakit...namun..itu bukanlah satu alasan buat ana untuk meneruskan jihad ini..

itulah cabaran buat ana..kini, bermula 25 oktobe
r sehingga 14 november merupakan tarikh keramat buat ana..final exam..untuk semester ke lima..hanya tinggal satu semester saja lagi..ya Rabbi..permudahkanlah segala urusanku..moga impianku selama ini dimakbulkan ..amiin..

dalam kesibukan melanda, fitnah duniawi turut tidak terlepas mengenai ana ..terasa pedih pabila perkara yang tidak pernah ana la
kukan malah tidak pernah terlintas sekalipun..dituduh sewenang-wenangnya..terasa amat perit..semuanya ana serahkan kepada Rabbul Izzati..Dia yang memiliki zat menguasai segalanya yang ada..

dalam menggalas tanggungjawab..ana terpaksa memendam banyak perkara..terlalu berat bebanan ini..sehingga terasa sesak dada ana..ingin menangis tetapi ana masih hendak menahann
ya..cukup risau jika iman dan sabar ana tergoyah, mahu mengamuk ana di dalam meeting nanti..ya Allah..sukarnya..kenapa sukar buat mereka untuk mengerti..mengapa mereka tidak mahu memahami.."ya Allah..mungkin ini semua atas kifarah dosaku yang lalu..ya..ataupun inilah masanya Allah menguji ku..patutnya ku bersyukur..Allah ingat padaku lalu Dia timpakan ujian padaku kerana Dia rindu pada doa2 ku untukNYA...", seringkali monolog2 ini lalu dan singgah di hati ana..
ya Rabbi..
langkah kaki ini seringkali tersungkur tika mehnah ujian-MU datang bertamu.. lemahnya daku dalam memegang amanahMU ini..
namun ku pasakkan kembali rasa hati ini..
ku sisihkannya agar jihad ku tidak terhenti..

sedangkan nabi nuh berdakwah selama 950 tahun dan pengikutnya hanya seramai 83 orang..

apalah sangat pada diriku yang setahun jagung cuma..
tidak layak untukku mengeluh apatah lagi menangisi..
kerdilnya diri ku..sikitnya pengorbanan ku..tiada nilainya..
malunya hamba ini pada-MU..


ya Rabbi..

tekadkan hatiku yang sering diracun nafsu berbisa..
agar diri ini tetap utuh berada di jalan-MU..

kerana ku yakin akan janji-MU yang tidak terkata hebatnya..

Allahuakbar!!!!
inilah jalan hidupku..yang dilalui sehari-hari..